Björnvad Castler, AnnCharlott

ac
  • Namn: AnnCharlott Björnvad Castler
  • Email: ac@fredblad.se
  • Företag: Fredblad Arkitekter AB
  • Funktion: Ansvarig arkitekt, ägare, företagsledare
  • Telefon: 035-17 49 04

Jag är född o uppvuxen i Falkenberg. Ägnade stor del av min ungdom till idrott (gymnastik, badminton) samt keramik, teckning och målning. Jag kände ingen som var arkitekt, men efter att ha lusläst alla tänkbara utbildningar så kom jag fram till att arkitektyrket troligen skulle passa mig. Studievägledarna på den tiden avrådde och vården är mycket tryggare, läkare eller är bra yrken.

Jag hoppade av NA-linjen efter tvåan och jobbade på sjukhus, för att konstatera att jag söker nog in på arkitektutbildningen ändå och valde att plugga året på gymnasiet på teknisk linje, bygg på Kattegattskolan i Halmstad, därefter blev det LTH i Lund 1976-82. Jobbade som praktikant i Halmstad 77-78 på Gösta Fredblads Arkitektkontor, 81-82 jobbade jag på Arkitektura i Malmö samtidigt som jag gjorde klart Ex-jobbet, därefter skulle jag flytta till Oslo tillsammans med min pojkvän, numera make, som var kemist. Norrmännen hade hittat olja och behövde både kemister och arkitekter.

Då brann Vallåsskolan och det behövdes arkitekter i Halmstad, både Fredblad och FFNS Arkitekter erbjöd mig anställning. Arbetsmarknaden för arkitekter var tuff då, så jag vågade inte tacka nej till två erbjudanden. Det blev FFNS som jag kom att arbeta på under sex år. Det skulle först varit bara en sommar, sen Oslo, men jag fastnade, Harald fick arbete på Perstorp AB. -86 föddes tvillingarna Sofie och Oscar och vi hade blivit ganska bofasta i Halmstad.  Hösten -87 började jag arbeta hos Gösta Fredblad igen och 1 januari -88 startade succesionen med att Leif och jag blev delägare tillsammans med Gösta till det nybildade Fredblad Arkitekter AB . 1994 föddes Alice.

Jag bor i Vilshärad med man, yngsta dottern och en Springer spaniel-flicka. Tillbringar fritiden i naturen, med långa promenader,  i löpspåret, skidspåret, trägården eller ibland på golfbanan. Ibland, när jag behöver motivation för att ta mig igenom den mörka årstiden, tränar jag till något skid-lopp, typ Vasa-loppet ( körde riktiga Vasan 2010) . När arbetsuppgifterna på kontoret inte är så kreativa händer det att jag behöver kreera hemma också med pensel eller på något annat sätt.

Comments are closed.