Grönbeck, Gunilla

Gunilla_Grönbeck_3_sv_low
  • Namn: Gunilla Grönbeck
  • Email: gunilla.gronbeck@white.se
  • Företag: White Arkitekter AB
  • Funktion: Uppdragsansvarig arkitekt
  • Telefon: 035-152404

Jag är född och uppvuxen i Halmstad. Efter gymnasiet, naturvetenskaplig linje, flyttade jag till Göteborg och började på Chalmers.
Efter examen 1986, jobbade jag som arkitekt under sex år på Ellsinger Arkitektkontor AB i Göteborg, med avbrott för studier på Konsthögskolan i Stockholm 1990-91.

1994 var byggbranschen skakig och speciellt i Göteborg där luften helt gick ur. Jag sökte mej till Halmstad och började jobba som arkitekt på Fredblad Arkitekter. Jag jobbade där ett par år, lärde känna Halmstad på ett nytt sätt, som vuxen och som praktiserande arkitekt. Jag träffade min man, vi fick en dotter 1997, köpte hus och skaffade hund… Under åren 1997-2000 jobbade jag som projektledare för ett energi- och miljöprojekt på Högskolan i Halmstad.  Det var ett internationellt projekt riktat mot byggbranschen i regionen som krävde mycket resande i Europa. Jag lärde mej mycket under de åren, det var ett spännande jobb, jag fick många nya kontakter, men jag saknade arkitektrollen och sökte mej tillbaka till arkitekturen 2001 då jag började på White arkitekter AB.

På White jobbar jag med mänga olika typer av uppdrag, små och stora projekt, offentliga och privata, utredningar och projekteringar. Jag jobbar mycket med vårdprojekt där en stor del av arbetet är med brukarkontakter, det är viktiga projekt där man ser konkreta resultat av vår insats. På White lägger vi stor vikt vid utbildning, vi har ett ”Kunskaps bygge” där vi bla arrangerar seminarium för våra beställare, jag arbetar med detta nätverk för Halmstadkontoret. En av fördelarna med att vara ett kontor som är del av större enhet, är att vi hela tiden kan ligga i framkant inom utbildning och forskning.

Utanför jobbet tycker jag mycket om att resa, uppleva nya platser och titta på arkitektur tillsammans med familj och vänner. Närheten till naturen och havet betyder mer och mer för mej och Casper, vår hund, är en trogen promenad-kompis! Jag tränar tennis och yoga ett par gånger i veckan och uppskattar att gå på konserter och alla typer av musikarrangemang.

Comments are closed.